Kom je op vrijdag 1 juni ook naar onze bingo ter gelegenheid van ons 5-jarig bestaan? Klik hier voor meer informatie!
Klik om te vergroten

Komende maand werkzaamheden aan bushaltes door nieuwe vervoerder allGo
Laatste update: dinsdag 03 oktober 2017 - 13:06 uur


Keolis Nederland (het huidige Syntus) start deze maand met het plaatsen van funderingen op bushaltes in Almere om nieuwe haltezuilen te kunnen plaatsen. De haltezuilen (zie onderaan in het artikel) krijgen dezelfde kleur als de buslijn die daar vanaf zondag 10 december door allGo gereden wordt. "De haltezuilen dragen bij aan de metro-uitstraling die Keolis Nederland voor allGo tijdens de openbare aanbesteding van het busvervoer heeft aangeboden", aldus een Manon Denessen (woordvoerder Keolis Nederland). Vanaf 10 december is allGo de nieuwe busvervoerder in Almere.

Fundering en zuilen los van elkaar geplaatst

"Omdat de allGo bus pas vanaf 10 december rijdt, kunnen we nog geen complete zuilen plaatsen. Dit zou voor reizigers alleen maar verwarrend werken omdat dan de huidige en de nieuwe reisinformatie gelijktijdig op de halte zou staan. Daarom is gekozen voor een systeem waar de fundering snel en met weinig overlast geplaatst kan worden", aldus Denessen. De zuilen zelf worden eind november, in overleg met de gemeente Almere en de huidige busvervoerder, op de funderingen geplaatst.

Weinig overlast

Omdat werkzaamheden snel kunnen worden uitgevoerd, verwacht Keolis dat reizigers weinig overlast zullen ervaren komende maand. "In oktober zullen reizigers op de bushaltes regelmatig onze mensen aan het werk zien. Wij verwachten dat reizigers weinig last van de werkzaamheden hebben omdat de werkzaamheden snel kunnen worden uitgevoerd, er niet gegraven wordt en er geen beton hoeft te worden gestort", vertelt Denessen. Volgens de woordvoerder lijkt het proces op het plaatsen van een damwand: "Alleen hoeft er niet zwaar gehamerd te worden. De fundering voor de zuilen wordt de grond in geduwd. Graafwerkzaamheden komen bijna niet voor, alleen op die plekken waar de ligging van kabels en leidingen een risico vormen. Hierdoor nemen de werkzaamheden maar korte tijd in beslag. De bestrating wordt alleen daar aangepast waar gebrek is aan ruimte om te manoeuvreren. De fundering wordt na plaatsing voorzien van een afdekplaat. Na plaatsing van de fundering wordt deze voorzien van een afdekplaat waardoor reizigers geen last hebben van gaten in het wegdek en niet kunnen struikelen over uitstekende delen". Op alle haltes binnen de gemeente Almere die worden aangedaan door allGo en R-net worden de funderingen geplaatst. Lees ook: bushalte Gooise Poort vervalt in december  

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.