Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

SC BuitenBoys moet familie Nieuwenhuizen ruim 21.000 euro betalenSC BuitenBoys moet de twee zonen van de doodgeschopte grensrechter Richard Nieuwenhuizen in†tota 21.931,26 euro betalen. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Lelystad besloten. Ook is de Almeerse voetbalclub veroordeeld tot het betalen van de proceskosten die worden begroot op 1004,80 euro.

Benefietwedstrijd

Op 2 december 2012 trad Richard Nieuwenhuizen op als grensrechter bij een voetbalwedstrijd tussen SC Buitenboys en Nieuw-Sloten. Hij werd door spelers van Nieuw-Sloten zodanig mishandeld dat hij is overleden. Op 26 april 2013 organiseerde voetbalclub Buitenboys een benefietwedstrijd. De opbrengst van de benefietwedstrijd zou aan de nabestaanden worden geschonken.

FinanciŽle afwikkeling

De toenmalige voorzitter, Rob MuŽller, heeft zich namens Buitenboys bezig gehouden met de financiŽle afwikkeling van de benefietwedstrijd richting de nabestaanden. Hij heeft een akte opgesteld, waarin de nabestaanden expliciet als begunstigden voor de opbrengst van de benefietwedstrijd worden benoemd voor de netto-opbrengst van totaal Ä42.159,22. In 2015 is de helft van het geld aan de echtgenote en de oudste zoon uitgekeerd. De twee jongste zonen hebben hun deel niet ontvangen.

Voorzitter bevoegd

Volgens Buitenboys heeft de toenmalige voorzitter de akte opgesteld zonder toestemming van de bestuursleden of van de leden van de vereniging en kunnen er geen rechtsgevolgen aan verbonden worden. De voorzieningenrechter ging hier echter niet in mee: het is niet gebleken dat de overige bestuursleden zich op enig moment hebben verzet tegen de inspanningen van de voorzitter rondom de (afwikkeling van de) benefietwedstrijd. De nabestaanden mochten er daarom op vertrouwen dat de voorzitter bevoegd was om zorg te dragen voor de financiŽle afwikkeling.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties