Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Aantal actief woningzoekenden in Almere opnieuw toegenomenHet aantal actief woningzoekenden in Almere is opnieuw toegenomen. Dat blijkt uit cijfers die de gemeente heeft vrijgegeven over de woonruimteverdeling van het eerste kwartaal van 2017. "Er is sprake van een langjarige trend van toename van actief woningzoekenden, net als in Almere steden", aldus de gemeente. Sinds de invoering van loten is in 2015 de trend versterkt.

2016

In 2016 was het aantal verhuringen per kwartaal gemiddeld 345. In het eerste kwartaal van 2017 was dit aantal 366 en in het tweede kwartaal 384. De gemeente verwacht dat dit aantal per kwartaal verder zal gaan stijgen, wat onder meer het gevolg is van nieuwbouw in Almere. De verwachting is dat het aantal verhuringen dit jaar in totaal zal uitkomen op 1650.

Woningzoekenden en verhuringen

In het eerste kwartaal van 2017 waren er in totaal 8496 actief woningzoekenden in Almere, dit aantal is in het tweede kwartaal gestegen naar 9314 actief woningzoekenden. In het eerste kwartaal werden er 366 verhuurd en in het tweede kwartaal 384 verhuringen. Van de in totaal 750 verhuringen in het eerste kwartaal gingen er 70 naar vergunninghouders, 136 naar urgenten via de urgentiecie, 37 naar overige urgenten, 1 naar een ex-delinquent/TBS'er, 6 via de woningcorporaties en 500 naar de overige woningzoekenden.

Vergunninghouders

De gemeente heeft voor 2017 de taakstelling om in totaal 365 vergunninghouders in Almere te huisvesten, waarvan er 100 vergunninghouders uit een achterstand van vorig jaar worden meegenomen. In totaal heeft de gemeente in de eerste helft al 234 vergunninghouders weten te huisvesten in Almere, dit is 64 procent van het totale aantal wat dit jaar gehuisvest moet worden. De gemeente verwacht aan het einde van het jaar geen achterstand meer te hebben met het huisvesten van vergunninghouders.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties