Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

JOVD'ers veranderen zebrapad in gaybrapad in kader van Coming-OutdagLeden van  JOVD Flevoland (jongerenorganisatie VVD) hebben dinsdagavond het zebrapad bij het Flevoziekenhuis veranderd in een zogenoemde 'gaybrapad'.  Het speciale zebrapad is gemaakt met krijt-spuitbussen en zal na enkele dagen weer verdwijnen. "We doen dit voornamelijk om aandacht te vestigen op de positie van homo's in de stad. Zolang er in Nederland nog steeds geweld tegen homoseksuelen is blijft dit nodig", vertelt Rik Nijhuis (voorzitter JOVD Flevoland).

Permanent gaybrapad

Eerder werd er door de gemeente gekeken naar de mogelijkheden voor een permanent regenboogpad in Almere, maar vanwege de hoge kosten (10.000 euro) werd daarvan afgezien. De JOVD'ers hebben begrip voor de keuze van de gemeente: "het is logisch dat de gemeente hier geen tienduizend euro aan willen uitgeven, maar het is ook in 2017 wel belangrijk dat we aandacht blijven besteden aan homo-acceptatie." Lees ook: Regenboogvlag gehesen in kader van Coming-Outdag || [Column] Uit de kast

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties