Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Nieuw blijf-van-me-lijf-huis geopend in Almere PoortIn Almere Poort is donderdag het Oranje Huis Flevoland-Gooi en Vechtstreek officieel geopend door wethouder Froukje de Jonge, Eric van der Want en Marianne Verhage (bestuurders Gooi en Vechtstreek). In het Oranje Huis worden slachtoffers van huiselijk geweld uit beide regio's professioneel opgevangen en begeleid. De Jonge, Van der Want en Verhage zijn trots op de opvang die het Oranje Huis biedt en de samenwerking die daartoe heeft geleid. "Door de unieke samenwerking tussen Flevoland en Gooi & Vechtstreek is dit Oranje Huis gerealiseerd, een plek waar vrouwen de ruimte hebben om met professionele ondersteuning zelf de spiraal van geweld te doorbreken", vertelt de trotse Van der Want.

Een veilig thuis

Wethouder De Jonge ziet de opening van het Oranje Huis als een mijlpaal bij de stevige inzet in de strijd tegen huiselijk geweld en kindermishandeling. "Met het Oranje Huis zetten wij samen een grote stap op weg naar het zo goed mogelijk opvangen en verder helpen van slachtoffers van huiselijk geweld", aldus De Jonge. In het Oranje Huis kunnen vrouwen en hun kinderen terecht voor advies, hulpverlening en crisisopvang. Marianne Verhage zegt dat het belangrijk is dat er al in een vroeg stadium ondersteuning kan worden geboden om erger te voorkomen. "Mede daarom wordt er gestart met een regionale taskforce waarin we verder aan de slag gaan tegen huiselijk geweld en kindermishandeling. Er wordt afgesproken dat we niet wegkijken, maar aanpakken en hulp bieden", aldus Verhage.

Landelijke functie

Hoewel het Oranje Huis gericht is op de regio's Flevoland en Gooi & Vechtstreek, heeft het huis ook een landelijke functie. Slachtoffers van huiselijk geweld die door een onveilige situatie niet in de eigen gemeente of regio meer kunnen verblijven, kunnen ook in de locatie van Almere Poort terecht.

Alles onder één dak

In het Oranje Huis vindt alle hulpverlening plaats welke nodig is: 2 noodbedden, 10 crisisopvangplaatsen en 15 plaatsen voor begeleid wonen. Iedere bewoner heeft een eigen appartement en daarnaast zijn er gemeenschappelijke ruimtes. Naast de opvang biedt Blijf Groep ambulante begeleiding aan vrouwen en gezinnen die te maken hebben met huiseljk geweld.  

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties