Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Almeerders ruim vertegenwoordigd in petitie over Anne FaberIn totaal 2335 Almeerders hebben inmiddels de petitie "Anne Faber dood door schuld rechtssysteem" ondertekend. De online petitie, welke hier te vinden is, is donderdagmiddag opgestart na de vondst van het levenloze lichaam van Faber in Zeewolde. Daar waar de petitie vrijdagochtend om 10.00 uur de 100.000 ondertekeningen bereikte, passeerde de petitie rond 11.35 uur de 140.000 handtekeningen. Bovenaan in de statistieken staat Amsterdam: in totaal ondertekenden 4380 Amsterdammers de petitie.

Petitie

In de petitie wordt geŽist dat er een onderzoek komt naar het falende rechtssysteem in de zaak van de hoofdverdachte, Michael P. uit Zeewolde. De man mishandelde onder andere zijn eigen vader, bewerkte zijn ex met een bierglas en dwong in 2010 twee minderjarige meisjes de bosjes in om vervolgens te verkrachten. In juni 2011 werd P. nog veroordeeld tot 16 jaar cel maar kwam na slechts 6 jaar weer vrij. "Wij roepen hen die verantwoordelijk zijn, onder andere het†ministerie van Veiligheid en Justitie, ter verantwoording en eisen een verklaring. Tevens eisen wij een onderzoek naar†kliniek Aventurijn Forensische Psychiatrie Altrecht†en willen†een verslag van de werkwijze en het beleid binnen de kliniek. Wij eisen een†verandering van de wet†op het gebied van zedendelicten†zodat dit†NOOIT†meer kan gebeuren", valt er in de petitie te lezen.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties