Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

PVV stelt schriftelijke vragen over oud-journalist als Floriade-woordvoerderDe PVV in Almere heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over de dienstbetrekking van Jeroen Oosterheert (oud-journalist Almere Vandaag) als woordvoerder op het gebied van de Floriade. Oosterheert is sinds 19 oktober de woordvoerder van wethouder Tjeerd Herrema en heeft daarmee Peter Smit vervangen die eerder de woordvoering op het gebied van de Floriade vaarwel zei vanwege leuker werk. Volgens een bericht op het LinkedIn-profiel van Oosterheert heeft de gemeente hem hiervoor benaderd.

Schriftelijke vragen

De PVV wil onder andere van het college weten of er een vacature was geopend voor de functie en of het klopt dat Oosterheert door de gemeente is benaderd. Ook wil de partij weten of het college nog met andere sollicitanten heeft gesproken. Omdat Oosterheert voorheen in dienst was bij Almere Vandaag en zich bezig hield met onder andere de Floriade, wil de PVV weten of er is gesproken over eerder gepubliceerde artikelen (in het bijzonder over de Floriade). Tot slot wil de partij weten of het college denkt dat het beeld van inwoners over de Floriade zal verbeteren nu blijkt dat een journalist die eerder kritisch schreef en keek naar de Floriade, in dienst is genomen door de gemeente om de woordvoering te doen op het gebied van de Floriade.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties