Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Gemeente Almere gaf ruim 4.5 miljoen euro uit aan 30 inhuurkrachtenDe gemeente Almere gaf in 2016 ruim 4.5 miljoen euro uit aan in totaal 30 externe ambtenaren. Zij vallen onder de term 'grootverdieners' die vorig jaar door de gemeente zijn ingehuurd. De cijfers zijn afkomstig uit antwoorden op schriftelijke vragen die de PVV eerder stelde na een artikel in het AD over ambtenaren die door gemeenten worden ingehuurd en daarvoor een grotere vergoeding ontvingen dan die van een minister.

Marktconforme vergoeding

Bovenaan de lijst van externe ambtenaren die zijn ingehuurd door de gemeente Almere staat een directeur die een vergoeding van in totaal 259.200 euro ontving. De lijst wordt afgesloten met een technisch medewerker die een totale vergoeding van 113.577,44 euro heeft ontvangen. De persoon die bovenaan de lijst staat was werkzaam als directeur voor de Stafdienst Bedrijfsvoering. De vergoeding bestaat volgens het college uit het uurtarief van de persoon welke gelijk staat aan een marktconforme vergoeding op basis van de zwaarte van de functie. Omdat het niet zeker was of de functie voor langere tijd vervuld zou moeten worden, is er gekozen om de persoon in te huren in plaats van deze voor langere tijd in dienst te nemen. Het college zegt in de toekomst niet te kunnen garanderen dat er geen externe ambtenaren zullen worden ingehuurd tegen vergelijkbare vergoedingen omdat er bij de gemeente ook bijvoorbeeld functies zijn die tijdelijk vervuld moeten worden.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties