Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Burgemeester Weerwind op dienstreis naar SloveniŽOm de zichtbaarheid van Almere en de Floriade te vergroten en de stad te profileren als stad die concrete stappen zet in de transitie naar een circulaire economie, zal burgemeester Weerwind deelnemen aan een conferentie die Eurocities organiseert in de Sloveense stad Ljubljana. Dat maakte de gemeente woensdagochtend bekend. Sinds 2011 is Almere een geassocieerd lid van de Europese netwerkorganisatie Eurocities: dit netwerk bestaat uit meer dan 140 steden in heel Europa.

'Circular cities'

Het thema van de conferentie is 'Circular cities' (circulaire steden). De stad Ljubljana en de Eurocities willen een debat met deelnemers aangaan over de rol van de steden in de transitie naar een circulaire economie. Tijdens de conferentie wordt tevens ook de winnaar van de Eurocities Award voor innovatie bekend gemaakt: Almere is daarin met het project 'van waterplanten tot papier' ťťn van de kandidaten. De conferentie vindt plaats van 15 tot en met 17 november.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties