Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

De Vries meest voorkomende achternaam in AlmereDe Vries is de meest voorkomende achternaam in Almere. Zo blijkt uit cijfers van Telefoonboek.nl. De Vries wordt in de top-10 opgevolgd door de achternamen Bakker, Van Dijk, Meijer, Mulder, De Jong, Jansen, Visser, Berg en Smit. Volgens de Nederlandse Familienamenbank wordt de naam De Vries ook wel gezien als een herkomstnaam: dit is een familienaam die aangeeft waar mensen vandaan komen of welk gebied men bezat of beheerde. "De Vries is een veel voorkomende naam in heel Nederland, met name in Friesland komt de naam vaak voor. Dit is niet heel gek, deze naam duidt namelijk vaak op een Friese afkomst of iemand met Friese wortels", vertelt een woordvoerder van Telefoonboek.nl.

Flevoland

Ook over heel Flevoland staat de achternaam De Vries bovenaan de top-10 welke gevolgd wordt door de achternamen Boer, Bakker, Visser, Berg,Kramer, Jong, Post, Dijk en Jansen.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties