Meldingen van hulpdiensten in Almere realtime in je tijdlijn op Facebook ontvangen? - Klik hier voor meer informatie.
Klik om te vergroten

NDT Europa investeert in duurzame led-verlichting
Laatste update: maandag 27 november 2017 - 18:09 uur


Het in Almere gevestigde NDT Europa BV heeft recent de conventionele verlichting laten vervangen door led-verlichting. Dankzij de investering in duurzame led-lichtbronnen gaat het bedrijf ruim 22.000 kWh per jaar besparen. Een energiebesparing van maar liefst 65%. Om precies te zijn dringt NDT Europa BV het energieverbruik terug van 34.204 kWh naar 11.978 kWh per jaar. Het bedrijf gaat daardoor jaarlijks duizenden euro's besparen op de energierekening. Bovendien wordt ook de CO2-uitstoot flink gereduceerd. Jaarlijks zal NDT Europa BV namelijk 12.580 kg minder CO2 uitstoten door de nieuwe lampen.

Energiezuinig

In de grote productiehal van NDT Europa BV zijn zo'n 200 led-tubes geplaatst ter vervanging van de conventionele T8 TL-buizen. De buizen zijn een-op-een vervangen, waardoor de nog in goede staat verkerende trog armaturen niet onnodig vervangen hoefden te worden voor een nieuw duur led-armatuur. Verder is ook de oude vluchtwegverlichting in de werkplaats vervangen voor een energiezuinige 3 watt IP44 led-variant.

Levensduur

Ook in het kantoorpand zijn conventionele lampen vervangen door led. Doordat de levensduur van led-lampen veel langer is, hoeven de lampen in de toekomst aanzienlijk minder vaak vervangen te worden. Met het oog op de lange termijn bespaart NDT Europa BV zodoende ook op onderhouds- en vervangingskosten. Al met al is de investering in Saled led-verlichting bijzonder snel terugverdiend.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media!

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.