Kom je op vrijdag 1 juni ook naar onze bingo ter gelegenheid van ons 5-jarig bestaan? Klik hier voor meer informatie!
Klik om te vergroten

Politie Almere gaat WhatsAppen tijdens jaarwisseling
Laatste update: woensdag 06 december 2017 - 20:14 uur


De politie in Almere gaat tijdens de jaarwisseling WhatsAppen om zo beter in te kunnen spelen op incidenten in de wijken. In de wijken Muziekwijk Zuid, Tussen de Vaarten, Stripheldenbuurt, Molenbuurt en Eilandenbuurt worden er een aantal WhatsApp-groepen opgestart waarbij de co÷rdinatoren daarvan in verbinding staan met de politie: de co÷rdinatoren geven direct informatie over incidenten die er tijdens de jaarwisseling plaatsvinden in hun gebied. "Een jaarwisseling verloopt rumoeriger dan in reguliere nachten. Meestal is het een drukke nacht met veel meldingen over ordeverstoringen, ernstige overlast en/of vernielingen. Dit soort incidenten horen niet samen te vallen met een jaarwisseling", aldus de politie.

Incidenten

Omdat het feestelijke karakter van oud en nieuw centraal zou moeten staan, zijn politie en gemeente voortdurend bezig om zich voor te bereiden op de jaarwisseling. Nu is er ook WhatsApp aan toegevoegd. De politie heeft voor de jaarwisseling extra medewerkers paraat staan die zich vervolgens zullen bezighouden met de doorgegeven informatie. Ook kan het zo zijn dat de co÷rdinatoren worden gewaarschuwd door de politie wanneer er iets plaatsvindt in de wijk wat aandacht vereist. De pilot zal in januari worden geŰvalueerd, de politie benadrukt dat de WhatsAppgroep geen vervanging is voor het alarmnummer (112).

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.