Kom je op vrijdag 1 juni ook naar onze bingo ter gelegenheid van ons 5-jarig bestaan? Klik hier voor meer informatie!
Klik om te vergroten

Verdachte van dodelijke steekpartij vorige week nog opgepakt voor taseren medescholier
Laatste update: vrijdag 15 december 2017 - 18:38 uur


En van de twee verdachten die zijn aangehouden na de dodelijke steekpartij waarbij de 15-jarige Shakil om het leven kwam, is eerder in aanraking geweest met de politie. Volgens De Telegraaf werd hij vorige week nog opgepakt omdat hij (in dit artikel verder aangeduid als J.) een medescholier zou hebben getaserd. Volgens ooggetuigen werd Shakil meerdere keren in zijn borst gestoken. Een traumahelikopter werd ter assistentie ter plaatse geroepen maar het slachtoffer uiteindelijk in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Pestkop

Volgens De Telegraaf zat J. op het Buitenhout College en stond hij bekend als 'pestkop', spijbelde hij regelmatig en zou hij eerder zijn gezien met wapens in zijn bezit. Van de tweede verdachte is bekend dat het een leerling is van PrO Almere: een school waar praktijkonderwijs wordt gegeven aan leerlingen die niet goed mee kunnen komen op een normale middelbare school. Shakil zat op het Baken Stad College: voor hem is afgelopen dagen een lokaal ingericht om hem te herdenken. Ook hebben leerlingen slachtofferhulp gekregen.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.