Kom je op vrijdag 1 juni ook naar onze bingo ter gelegenheid van ons 5-jarig bestaan? Klik hier voor meer informatie!
Klik om te vergroten

Overzicht: decemberactiviteiten in Almere!
Laatste update: maandag 18 december 2017 - 16:48 uur


Met nog twee weken te gaan loopt 2017 alweer op z'n einde maar, wat is er tijdens de kerst en oud en nieuw eigenlijk te doen in Almere? In dit artikel vindt je een overzicht van de leukste activiteiten.

Kerstborrel bij Café Het Steegje

Op vrijdagavond 22 december vindt er bij Café Het Steegje in Almere Buiten een kerstborrel plaats: vanaf 17.00 uur is er muziek van Danny Lit en kun je genieten van heerlijke versnaperingen.

Kerstfeest op Kinderboerderij Den Uylpark

Op vrijdag 22 december viert Kinderboerderij den Uylpark in Almere Stad het kerstfeest: met leuke workshops, verhalen en een heerlijke versnapering. Natuurlijk zijn ook de dieren van de kinderboerderij van de partij. De activiteiten starten in clusters om 18.30 uur, 19.15 uur en 20.00 uur.

Kerstmarkt in Almere Stad

Op zondag 24 december is er op het Stadhuisplein en in de Stadhuispromenade een kerstmarkt vol kerstsfeer en muziek: ideaal om nog extra in de kerstsfeer te komen en wellicht je laatste cadeautjes aan te schaffen!

New York Gospel in KAF

Uitverkochte zalen, staande ovaties en lovende reacties van pers en publiek. Deze unieke gospelshow wist de afgelopen jaren duizenden harten te veroveren en staat op vrijdagavond 22 december in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF)! Met hun oneindige energie, humor en opwindende gospelklanken staat de kerstshow van de New York Gospel Singers garant voor een sfeervol programma vol gospel- en popsongs en soulklassiekers, die met hart en ziel worden gezongen.

Kerstoptredens in Almere Stad

Op zaterdag treden er in Almere Centrum het Dickenskoor, Bertus Bigband, Operakoor Almere, CKV koor, Leger des Heils, Draaiorgel Toni, DJ X-mus & Son, Vocal Motion, That’s Live en Popkoor Remix op. Op zondag zie je de Swingmasters en de Kerstkaraoke/Sing-along. Zo winkel je dus helemaal in kerstsfeer! Je kunt natuurlijk ook schaatsen op de schaatsbaan op het Forum. De winkels zijn zondag 24 december vanaf 10.00 uur open.

Extra koopavond in Almere Stad

Op vrijdag 22 december zijn de winkels in het centrum van Almere Stad extra lang geopend: tot 21.00 uur kun je gebruik maken van de extra koopavond. Ook zijn er straatoptredens van de Swingmasters.

Luxe bbq bij Café Het Steegje

Op Tweede Kerstdag (dinsdag 26 december) kun je bij Café Het Steegje in Almere Buiten heerlijk genieten van een luxe barbecue. Voor 40 euro per persoon (inclusief drank!) is jouw Tweede Kerstdag meer dan geslaagd.

Oud en nieuw bij Café Het Steegje

Ook met oud en nieuw is het weer feest in Almere Buiten: vanaf 21.00 uur zingen Rob Zorn en Ed Nieman de pannen van het dak! Ook zijn er natuurlijk hapjes, oliebollen en is er champagne. De entree is gratis.

Kerstcircus in Almere Buiten

Van vrijdag 22 december tot en met zondag 7 januari staat er bij het Rio de Janeiroplein in Almere Buiten een kerstcircus opgesteld. Circus Bossle biedt deze kerstperiode een gevarieerd familieprogramma met een heerlijk verwarmde en sfeervolle aangeklede circustent.

Nieuwjaarsduik

Op maandag 1 januari vindt op het Surfstrand in Almere Haven de 35e nieuwjaarsduik van Almere plaats. Om 12.00 uur wordt door burgemeester Franc Weerwind het startschot gegeven aan de sportievelingen die 2018 met een frisse duik willen beginnen. Er wordt opgeroepen om verkleed het water in te duiken: diegene die het leukst verkleed is ligt er een prijs klaar.
Maak nog tot en met 22 december kans op verschillende prijzen bij onze actie "Knallend het jaar uit", klik hier voor meer informatie!

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.