Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Politie zoekt getuigen van gewelddadige straatroof in BouwmeesterbuurtDe politie is opzoek naar getuigen van een straatroof waarbij een 46-jarige man op gewelddadige wijze werd beroofd van zijn jas en tas. De straatroof vond plaats op vrijdagavond 24 november 2017 toen de man rond 20.00 uur uit een bus stapte, hierbij verlieten ook vier andere mannen de bus. Eenmaal buiten viel het viertal de 46-jarige man aan waarbij werd geschopt en geslagen: onder meer liep het slachtoffer een gebroken arm op. Bij de beroving werd een jas en tas buitgemaakt.

Aangifte

Dat de politie nu pas opzoek is naar getuigen van het incident, heeft te maken met dat het doen van de aangifte pas later is gedaan. "Op die bewuste vrijdag was dit incident ons niet bekend. Daarnaast speelde het verhaal dat het slachtoffer de Nederlandse taal onvoldoende beheerste en wij gebruik hebben gemaakt van een tolk om zijn aangifte op te nemen", legt woordvoerder Hans Meuleman uit. "De ernst van de straatroof is voor ons wel voldoende reden om, ondanks de nu verstreken tijd, actief naar buiten te treden", aldus Meuleman.

Signalement

  • De eerste verdachte is een man tussen de 20 en 30 jaar oud en tussen de 1.70 en 1.80 meter lang. Hij heeft zwart lang haar dat steil over de schouders valt, een korte baard en een slank gespierd postuur.
  • De andere drie verdachten zijn ook mannen tussen de 20 en 30 jaar oud en hebben kort zwart haar en een slank postuur.
De politie roept getuigen op om zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties