❤️ Draag jij bij aan onze blijvende onafhankelijkheid? - Klik hier voor info! ❤️
Klik om te vergroten


Vliegende mieren gespot in AlmereGeplaatst door Max Joling
Laatste update op zondag 15 juli 2018 om 11:44 uur


Grote kans dat je ze al bent tegengekomen of binnenkort tegen gaat komen: vliegende mieren - de voor overlast zorgende insecten zijn afgelopen dagen in groten getale gespot in verschillende delen van Almere. 

De plotselinge verschijning wordt ook wel de 'bruidsvlucht' genoemd: de jonge koninginnen vliegen dan uit en paren hoog in de lucht met de mannetjes. Soms vliegen ze met honderden tegelijk uit, dit zijn de paringszwermen. 

Na de paring sterven de mannetjes en verliezen de nieuwe bevruchte koninginnen hun vleugels. De vrouwtjes beginnen dan een nestje onder de grond te bouwen waar dan een hele nieuwe kolonie van mieren ontstaat. 

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.