[Video] Tien miljoen euro voor bouw educatief botanisch park langs A6
Klik om te vergroten
Het Eden-project in Groot-Brittanniƫ


[Video] Tien miljoen euro voor bouw educatief botanisch park langs A6Geplaatst door Max Joling
Laatste update op dinsdag 24 juli 2018 om 13:11 uur


De provincie Flevoland en gemeente Almere willen gezamenlijk maximaal tien miljoen euro uittrekken voor de bouw van een educatief botanisch park langs de A6 nabij het onafgebouwde kasteel. 

Volgens de gemeente wil Eden Holland het park bouwen en zal 'op wereldniveau met een spectaculaire kas' worden gerealiseerd. 

Duurzaam handelen

In de spectaculaire kas, omgeven door belevingstuinen en een ontdekkingsbos, zouden bezoekers zich bewust moeten worden van het belang van duurzaam handelen: zo komt er in de kas een regenwoud met als thema biodiversiteit. 

Andere thema's zijn onder meer voeding en gezondheid, klimaatverandering, energietransitie en circulariteit. 

Groot-Brittannië

Het concept is gebaseerd op een project in Groot-Brittannië welke jaarlijks één miljoen bezoekers trekt en sinds 2001 meer dan twee miljard euro aan waarde heeft gegenereerd voor de lokale economie. 

Medio volgend jaar moet duidelijk worden of het project daadwerkelijk doorgaat: in de tussentijd krijgt Eden Holland een voorschot van 500.000 euro zodat de financiële risico's voor de gemeente en provincie beperkt blijven. 

Ook zal Eden Holland opzoek gaan naar meer investeerders en zal er bekeken worden of er een samenwerking kan worden aangegaan met de Floriade. 

Video

Bekijk hieronder een video-impressie van het Eden-project in Groot-Brittannië:

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.