Oliebollenkraam Van Den Houten voorbereid op drukte Oudjaarsdag
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


Oliebollenkraam Van Den Houten voorbereid op drukte Oudjaarsdag
Laatste update: vrijdag 28 december 2018 - 13:19 uurOliebollenkraam Van den Houten in Almere Buiten, wie kent de kraam tegenover de Action niet: Van den Houten werd elk jaar meegenomen in de AD Oliebollentest waarbij altijd gerekend kon worden op een ruimvoldoende door de jury.

Naast oliebollen en krentenbollen heeft de kraam nog meer in het assortiment: berlinerbollen, appelbollen, rumrozijnenbollen, bananenbollen, wafels, appelbeignets en appelflappen. Alles wordt versgebakken in de speciale bakcontainer welke pal achter de oliebollenkraam staat.

Naast de kraam in Almere Buiten heeft de uitbater, Rinaldo van den Houten, ook een kraam bij Almeerplant en een kraam in Lelystad.

Al meer dan honderd jaar

Van den Houten zit al in het vak sinds zijn veertiende, het werd hem ooit aangeleerd door zijn vader.

"Je kunt het een familiebedrijf noemen. Door mijn vader, opa en overgrootopa werden er ook oliebollen gebakken en verkocht. Al meer dan honderd jaar is het recept in onze familie welke natuurlijk in loop der jaren is verbeterd. Nu is het recept goed en wordt er niet meer aan gesleuteld. Het is goed zoals het is. Klanten zijn er tevreden mee", vertelt Rinaldo.

Voorbereiding

Op Oudjaarsdag is het altijd een drukte van jewelste, daarom wordt er hard gewerkt om het grote aantal klanten daadwerkelijk aan te kunnen zonder dat er een lange wachttijd ontstaat voor klanten.

Zo wordt er om vier uur 's nachts al een lading klaargemaakt voor de kraam in Lelystad en wordt er vervolgens gestart aan de lading voor de kraam in Almere Buiten: de verkoop start die dag namelijk al om 06.00 uur waarna er al direct klanten voor de kraam staan te wachten.

Rinaldo heeft op Oudjaarsdag zo'n tien man aan personeel rondlopen in de kraam aan het Philadelphiapad. Zijn vrouw Karin staat al zes jaar met haar kraam bij Almeerplant waar het op Oudjaarsdag ook ieder jaar weer druk is.

Wachttijd verkort

Alhoewel er ieder jaar een lange rij van klanten voor de kraam staat, is de wachttijd niet zo heel lang en is er dit jaar één en ander verbeterd wat moet zorgen voor een nog kortere wachttijd voor klanten.

"Vorig jaar stond er een lange rij maar was er op het hoogtepunt een wachttijd van twintig minuten voor klanten. Nu hebben wij het bakproces wat veranderd waardoor de wachttijd voor klanten nog korter zal zijn", legt Rinaldo uit.

Na de jaarwisseling

Na de jaarwisseling opent de kraam weer op twee januari en is het onder meer mogelijk om te bestellen. Er zijn namelijk veel nieuwjaarsrecepties- en borrels waarbij er ook weer volop oliebollen en krentenbollen worden gegeten.

Ook is het de bedoeling dat de kraam uiteindelijk weer van haar positie verdwijnt. Dan gaat Rinaldo samen met zijn vrouw aan de slag met ijskraam Rino's Gelato op dezelfde locatie. "Het is hard werken. Zeven dagen per week dus we rusten ook wel even lekker uit na vier en een halve maand keihard gewerkt te hebben", aldus de oliebollenbakker.

Dankbaar

Rinaldo is alle klanten één voor één erg dankbaar voor de moeite die zij doen om oliebollen bij zijn kraam te kopen: naast klanten uit Almere komen er ook zelfs klanten vanuit Huizen en Hilversum om aan zijn kraam hun bestelling te doen.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.