Bewoners Regenboogbuurt boos over ongevraagd plaatsen 'Buitenhuis' door gemeente
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten
Foto door: Hassan Buyatui


Bewoners Regenboogbuurt boos over ongevraagd plaatsen 'Buitenhuis' door gemeente
Laatste update: dinsdag 12 februari 2019 - 09:11 uurBewoners van de Regenboogbuurt zijn boos op de gemeente nadat ongevraagd het 'Buitenhuis' werd geplaatst op een grasveld nabij de Siennastraat.

Eerder stond het 'Buitenhuis' achter het station van Almere Buiten maar moest worden verwijderd vanwege de bouw van een hotel wat in april van start gaat.

De gemeente heeft het voornemen om het containergebouw tot 2023 te gebruiken tijdens het groot onderhoud van de Regenboogbuurt, wat betekent dat het grasveld jarenlang is voorzien van het 'Buitenhuis'.

Burgerinitiatief

Uit onvrede zijn bewoners nu een burgeractiviteit gestart waarbij er minstens 50 handtekeningen verzameld moeten worden. Het verschil met een petitie is dat bij een burgeractiviteit de gemeenteraad er wel over móet praten daar waar een petitie slechts voor kennisgeving wordt aangenomen.

Volgens bewoners is er voor het plaatsen van het 'Buitenhuis' geen overleg geweest en zijn zij dan ook van te voren niet geïnformeerd.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.