Syntus neemt busvervoer Almere vanaf eind 2017 over van Connexxion - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 27 sep 2016 om 15:32 uur - Laatste update: 27 sep 2016 om 15:34 uur

Syntus neemt busvervoer Almere vanaf eind 2017 over van Connexxion

Geschreven door (volgen?)

De gemeente Almere heeft dinsdag bekend gemaakt dat de concessie Busvervoer Almere voor de periode van 2018 tot en met 2027 aan Syntus is gegund.

Op 9 maart dit jaar startte de gemeente al met de aanbesteding hiervoor. Vrijdag 8 juli ontving de gemeente offertes van de vervoersbedrijven Arriva, Connexxion, EBS en Syntus waaruit de laatste dus als winnende vervoerder ‘uit de bus is gekomen’.

Offerte

De offertes van de vier vervoermaatschappijen zijn de afgelopen periode beoordeeld door het college van B&W. Syntus bood een offerte waarin meer vervoer werd aangeboden dan het college had verwacht.

Volgens het vernieuwde concept ‘Bus Rapid Transit (BRT)‘ wil Syntus het netwerk, dienstregeling, voertuig, halte, infrastructuur, communicatie en beleving van de reiziger als één geheel gaan vormen.

Meer vervoer

Syntus zal in de stadsdienst iets meer vervoer gaan aanbieden dan dat op dit moment sprake is. Het netwerk voor de stadsdienst en het streekvervoer zal substantieel worden gewijzigd wat voor de meeste reizigers gunstig is. Voor slechts een aantal reizigers is dit nadelig omdat vooral in het streekvervoer de reizigers dan vaker moeten overstappen op de bus,- metro of trein.

Nieuwe bussen

Voor de uitvoering van de concessie in Almere gaat Syntus geheel nieuwe, comfortabele en veilige bussen inzetten waaronder een aantal elektrische bussen wat onderdeel is van een verdere stap in de verduurzaming van het busvervoer.

De nieuwe concessie gaat op 10 december 2017 van start.

Categorie:
Overige
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.