Roof2Roof start 10 oktober met inname in Almere - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 10 okt 2016 om 17:53 uur - Laatste update: 10 okt 2016 om 17:53 uur

Roof2Roof start 10 oktober met inname in Almere

Geschreven door (volgen?)

Op de foto van links naar rechts: Erik Kijlstra (Vijfhoek Recycling Almere), Gerben Bijker (Roof2Roof), Wilfred van Werven (Vijfhoek Recycling Almere), Martin Smit (Roof2Roof)

Op de ‘dag van de duurzaamheid’ opent Roof2Roof de poorten van een nieuwe inname- en verwerkingslocatie in Almere. Wegens eigen succes liep Roof2Roof tegen de capaciteitsgrenzen aan van het Recyclecentre in Zutphen.

Door de vestiging op het terrein van Vijfhoek Recycling Almere kan de inname van gekwalificeerde bitumineuze dakbedekking per direct worden hervat en is deze ook voor de toekomst gegarandeerd.

Einde aan innamestop

Het Roof2Roof-specialistennetwerk is het afgelopen jaar dusdanig gegroeid dat het landelijke dekking heeft gekregen. Steeds meer professionele dakbedekkingsbedrijven en sloopaannemers hebben zich aangesloten bij Roof2Roof, waardoor bitumenrecycling in Nederland een enorme vlucht heeft genomen.

De hoeveelheid gekwalificeerde bitumineuze dakbedekkingen dat via het specialistennetwerk bij Roof2Roof werd aangeboden voor hoogwaardige recycling, is fors toegenomen. Zodanig dat de capaciteitsgrenzen van het huidige Roof2Roof Recyclecentre in Zutphen werden bereikt en een innamestop van kracht werd. Hiervoor werd met spoed een passende en structurele oplossing gezocht. Die oplossing is nu gevonden in Almere.

Ruimte voor groei

Door de vestiging in Almere is niet alleen per direct een einde gekomen aan de innamestop. Het terrein van Vijfhoek Recycling Almere biedt ook voldoende ruimte voor toekomstige groei van Roof2Roof. Daarbij maakt de centrale ligging het met name voor de randstad een erg aantrekkelijke verwerkingslocatie van schoon en gescheiden bitumineus dakafval. “Elk nadeel heb z’n voordeel” (Johan Cruijff)

Circulaire hub

Het terrein van Vijfhoek Recycling Almere wil zich de komende jaren ontwikkelen tot een circulaire hub voor hoogwaardige verwerking van afval naar grondstoffen. De uitgangspunten van de circulaire economie gelden hierbij als vertrekpunt. Vijfhoek Recycling geeft met de samenwerking met Roof2Roof concreet invulling aan het sluiten van kringlopen van producten en grondstoffen. Roof2Roof recyclet bitumineuze dakbedekking tot grondstoffen voor nieuwe daken en asfaltwegen. Zo worden waardevolle grondstoffen hergebruikt en komen deze na gebruik niet als onbruikbaar afval in het milieu terecht.

Klaar voor de toekomst

Roof2Roof is blij met de opening van vestiging Almere naast de bestaande vestiging in Zutphen. De inname en verwerking van bitumineuze dakbedekking tot hoogwaardige grondstoffen is hiermee voor de komende jaren gegarandeerd. Door de nieuwe samenwerking met Vijfhoek Recycling is Roof2Roof klaar voor de toekomst!

Op de foto v.l.n.r:
Erik Kijlstra (Vijfhoek Recycling Almere), Gerben Bijker (Roof2Roof), Wilfred van Werven (Vijfhoek Recycling Almere), Martin Smit (Roof2Roof)

Categorie:
Overige · Zakelijk
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.