Oogartsenteam van Flevoziekenhuis vanaf januari weer op sterkte - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 14 dec 2016 om 12:10 uur - Laatste update: 14 dec 2016 om 12:10 uur

Oogartsenteam van Flevoziekenhuis vanaf januari weer op sterkte

Geschreven door (volgen?)

Vanaf 1 januari 2017 is het oogartsenteam van het Flevoziekenhuis weer op sterkte met twee extra oogartsen en ondersteuning van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG).

Nu werkt er nog maar één oogarts in het ziekenhuis, maar in januari starten er nog twee oogartsen. Ook krijgt het team ondersteuning door een aantal artsen van het OLVG.

Het Flevoziekenhuis beschikt vanaf begin volgend jaar op deze manier weer over een compleet team van oogartsen, met ondersteuning van ervaren optometristen, orthoptisten en overige polimedewerkers. Met de uitbreiding is de continuïteit van een compleet aanbod aan oogheelkundige zorg in Almere voor heel 2017 gewaarborgd.

Tekort

Al langer is er een tekort aan oogartsen in Nederland, zo ook in Almere. Omdat het Flevoziekenhuis de kwaliteit van goede zorg waarborgt, hebben zij het afgelopen jaar te kampen gehad met een tekort aan artsencapaciteit.

Door het tekort heeft het voor een deel van de patiënten geleid tot langere toegangstijden dan gewenst, wat het Flevoziekenhuis betreurt. Wel geeft een woordvoerder van het ziekenhuis aan dat de poli Oogheelkunde ten alle tijde de spoed-oogheelkundige zorg kon garanderen.

Toegangstijd

In de huidige situatie in combinatie met de eindejaarsdrukte en het inwerken van nieuwe artsen, heeft de politie Oogheelkunde nog steeds een langere toegangstijd dan gewenst. Op dit moment is de toegangstijd gemiddeld tussen de 4 en 8 weken.

Het ziekenhuis hoopt de situatie aan het einde van het eerste kwartaal van 2017 genormaliseerd te hebben.


Oud en nieuw taart winnen? Klik hier voor meer informatie »

Categorie:
Overige
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.