Nieuw adres voor leefstijladvies bij Gewichtsconsulent Angelique in Almere Poort - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 11 apr 2017 om 15:22 uur - Laatste update: 11 apr 2017 om 16:54 uur

Nieuw adres voor leefstijladvies bij Gewichtsconsulent Angelique in Almere Poort

Geschreven door (volgen?)

Een nieuw adres voor leefstijladvies is sinds deze maand beschikbaar in Almere: bij gewichtsconsulent Angelique aan het Damarapad 10 kunnen cliënten terecht voor voedingsadviezen. Niet alleen op locatie, maar ook bij de cliënten thuis.

In december 2016 behaalde Angelique Peters haar diploma tot gewichtsconsulent waarmee zij zich heeft kunnen aansluiten bij de overkoepelende Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN).

Volgens Peters ligt de nadruk op gezond afvallen zonder dure afslankmiddelen en het beantwoorden van voedingsvraagstukken: de begeleiding wordt veelal gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar.

Persoonlijk advies

In de praktijk begeleid ik mensen met overgewicht naar een gezond gewicht,” zegt Angelique Peters.

Een goed afslankadvies staat niet in een boekje, het is tenslotte altijd een persoonlijk verhaal.”

Angelique legt uit dat zij onder andere werkt met een analyse van de huidige voedingsgewoontes. Zij legt de nadruk op gezond eten, voldoende beweging en werkt coachend richting gewenst eetgedrag.

Vergoeding zorgverzekeraars

Een wonderdieet legt de gewichtsconsulent niet op: BGN-erkende gewichtsconsulenten werken niet met afslankmiddelen of maaltijdvervangers.

Je moet het in de regel ook niet van dat soort producten hebben. Die leiden misschien even tot gewichtsverlies, maar zorgen vaak ook voor het jojo-effect als mensen stoppen of weer in hun oude eetpatroon vervallen,” aldus de nieuwe gewichtsconsulent van Almere Poort.

Stapsgewijs de leefstijl aanpassen is het doel, daar hebben lichaam en geest het meeste baat bij. De werkwijze van BGN-gewichtsconsulenten heeft er mede voor gezorgd dat veel zorgverzekeraars (gedeeltelijk) de kosten van de consulten bij Gewichtsconsulent Angelique vergoeden.

Tot en met eind mei geldt voor nieuwe cliënten een aanbieding van 15 procent korting op het intakegesprek.

Meer informatie is te vinden op de website van Gewichtsconsulent Angelique.

400dpiLogo

Categorie:
Overige · Zakelijk
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.