Studenten ontwikkelen 'studeerpil' voor medestudenten - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 04 mei 2017 om 14:41 uur - Laatste update: 04 mei 2017 om 14:41 uur

Studenten ontwikkelen ‘studeerpil’ voor medestudenten

Geschreven door (volgen?)

De twee studenten Michiel Pham (21) uit Almere en Ralph Looijen (22) uit Amsterdam hebben een zogenoemde studeerpil ontwikkeld om hun medestudenten zo goed mogelijk te laten leren.

Volgens het tweetal dat Biomedische Wetenschappen studeert aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) is het middel vooral ontwikkeld zodat studenten niet meer naar middelen grijpen die normaal gesproken alleen onder doktersvoorschrift te verkrijgen zijn.

Met de studeerpil welke de naam Rocketbrain draagt wordt de focus, concentratie, geheugenvorming, energie en cognitie in de hersenen aangescherpt: “Studenten kunnen Rocketbrain bijvoorbeeld gebruiken voor het leren van een tentamen. In deze tijd heb je naast een hoge druk voor het tentamen ook bepaalde prikkels door bijvoorbeeld je smartphone waardoor je je aandacht kan verliezen“, vertelt Michiel Pham.

Om het tentamen vervolgens te halen grijpen studenten vervolgens naar middelen als Ritalin (medicijn voor ADHD) of Modafinil (medicijn voor slaap-waakstoornissen) waarvan onderzoek uitwijst dat misbruik van deze twee genoemde medicijnen veel ongewenste effecten met zich mee kan brengen.

Rocketbrain voldoet aan de voorwaarden van de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA). De ingrediënten zijn uitsluitend gebaseerd op grondig wetenschappelijk onderzoek wat betekent dat van alle ingrediënten officieel is aangetoond dat zij een positief effect hebben op de werking van de hersenen“, vertelt Pham verder.

Doelgroepen

Niet alleen is Rocketbrain geschikt om studenten te helpen bij hun tentamen, maar ook bijvoorbeeld voor mensen die hun rijexamen gaan afleggen of mensen die op hun werk een deadline moeten halen en zelfs sporters of competitieve gamers vallen in de doelgroep.

Positieve reacties

Diegenen die Rocketbrain al eerder hebben gebruikt reageerden positief. Volgens Looijen zijn de reacties veelbelovend en is Rocketbrain klaar om kennis te laten maken met de doelgroep waar Rocketbrain onder valt: “In de testfase hebben we natuurlijk één en ander zorgvuldig bijgesteld wat veel tijd kostte, maar ons product is nu echt af.

Meer informatie is te vinden op de website van Rocketbrain »

Categorie:
Overige
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.