Prijzen van huurwoningen in Almere gestegen met 12,6 procent - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 09 mei 2017 om 12:28 uur - Laatste update: 09 mei 2017 om 12:28 uur

Prijzen van huurwoningen in Almere gestegen met 12,6 procent

Geschreven door (volgen?)

De prijzen van huurwoningen in de vrije sector in Almere zijn fors gestegen. Volgens een rapport van Pararius is er in Almere een stijging van 12,6 procent.

Volgens het platform voor huuraanbod in Nederland zijn veel huurders nu opzoek naar een woning in randgemeenten als Almere omdat het huren van een woning in de vrije sector in steden binnen de randstad als Amsterdam te duur is geworden.

In Amsterdam betaalt men met 22 euro per vierkante meter overigens het meest voor een huurwoning in de vrije sector.

Gemiddelde huurprijs

Landelijk is de gemiddelde huurprijs per vierkante meter op dit moment 14,70 euro (in Almere 10,07 euro), één jaar geleden was dit nog 13,38 euro (in Almere 8,94 euro).

Bij de gemiddelde huurprijzen per vierkante meter in Flevoland vallen de huurprijzen in Almere iets hoger uit dan het gemiddelde in de provincie. Zo is de gemiddelde huurprijs per vierkante meter in Flevoland op dit moment 9,85 euro. Eén jaar geleden was dit nog 8,90 euro.

Categorie:
Overige
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.