"Media036 heeft juist geld tegoed van Peter van de Rijt" - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 26 jul 2017 om 00:10 uur - Laatste update: 26 jul 2017 om 00:44 uur

“Media036 heeft juist geld tegoed van Peter van de Rijt”

Geschreven door (volgen?)

Peter van de Rijt aan het werk voor Media036 tijdens de Challenge Almere-Amsterdam 2016

Peter van de Rijt, ex-presentator van stadsomroep Media036 die eerder beweerde geld tegoed te hebben van de voormalig voorzitter van de omroep, blijkt zelf een aantal financiële uitglijders te hebben gemaakt in het verleden.

Dat blijkt uit een reportage van het televisieprogramma NOVA welke in september 2005 is uitgezonden. In dat jaar stelde Van de Rijt zich kandidaat voor het voorzitterschap van de PvdA.

“Een man die houdt van de goede dingen des levens heeft in de loop der jaren heen een spoor achtergelaten van onbetaalde rekeningen”, leidt presentator Jeroen Pauw in.

Meerdere schuldeisers

In de reportage stelt schrijver Harry Oltheten dat hij geld van Van de Rijt tegoed zou hebben na een boek te hebben geschreven voor Van de Rijt. De schrijver stelt daarnaast ook dat de ex-presentator en tevens columnist zou kunnen lijden aan pseudologia phantastica, een ziekelijke vorm van liegen.

Ook komt er in de reportage een slachtoffer aan het woord die stelt een groot bedrag tegoed te hebben doordat Van de Rijt geld beheerde uit een erfenis die het slachtoffer erfde van haar overleden vader: “Van dat bedrag heb ik destijds 10.000 gulden en uiteindelijk 30.000 euro terug gezien.”

Van de Rijt stelt dat de personen in de video de dupe zijn geworden van een faillissement. Naar aanleiding van de ophef die na de reportage ontstond, trok Van de Rijt zich terug als kandidaat voor het voorzitterschap van de PvdA.

Ook Willem Miermans, voorzitter van Media036 zegt dat de omroep nog geld te goed heeft van de ex-presentator. “Ja, wij krijgen ook nog een aanzienlijke som geld. Wij zijn blijkbaar niet de enige die zijn opgelicht. Gedeelde smart is halve smart zullen we maar zeggen“, aldus Miermans.

Media036

In een publicatie van Almere Deze WEEK stelde Peter van de Rijt dat hij juist geld tegoed zou hebben van Willem Miermans (ex-voorzitter Media036) wat door de omroep werd ontkend. In een kort geding welke door de omroep werd aangespannen werd geëist dat de krant een rectificatie zou plaatsen.

Het kort geding werd uiteindelijk gewonnen door de krant.

Marcel Beijer, redacteur bij Almere Deze WEEK zegt de video niet te kennen: “wij kennen de video niet, dit heeft dus ook niet meegespeeld bij ons eerdere artikel.”

Wel zegt Beijer bekend te zijn met zijn verleden bij FC Volendam.

Video

Categorie:
Overige
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.