Jesse Mulder (18) jongste buschauffeur van Nederland - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 12 sep 2017 om 16:37 uur - Laatste update: 12 sep 2017 om 16:48 uur

Jesse Mulder (18) jongste buschauffeur van Nederland

Geschreven door (volgen?)

De 18-jarige Jesse Mulder uit de Bouwmeesterbuurt mag zichzelf de jongste buschauffeur van Nederland noemen. Afgelopen maandag was hij jarig en slaagde dinsdag voor zijn examen nadat hij op 17-jarige leeftijd zijn rijbewijs-B behaalde.

“In totaal heb ik maar één week les gehad bij de rijschool waarvan je soms maar vier uren les kreeg per dag”, vertelt Jesse die na het volgen van het minieme aantal lessen het praktijkexamen met goed resultaat aflegde.

“Het praktijkexamen voor een bus heeft niet zoveel verschillen met het praktijkexamen van een personenauto, naast een compleet ander voertuig. Tijdens het examen had ik maar één bijzondere verrichting en dat was een bochtje achteruit.”

De vader van Jesse, Erwin Mulder, heeft sinds 2002 een touringcarbedrijf waar Jesse nu ook een eigen bus heeft gekregen die hij zaterdag al mag gaan besturen: die dag viert hij zijn verjaardagsfeest op locatie waar hij zijn vrienden en familie zelf naartoe brengt.

Categorie:
Overige
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.