Enith Brigitha signeert bij Stumpel - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 01 okt 2017 om 15:18 uur - Laatste update: 01 okt 2017 om 15:18 uur

Enith Brigitha signeert bij Stumpel

Geschreven door (volgen?)

Leo Veldman en Enith Brigitha (Foto door Bob Friedländer)

Oud-zwemster Enith Brigitha (62) heeft afgelopen zaterdag een signeersessie gehouden bij boekhandel Stumpel in Almere Stad.

De signeersessie werd gehouden voor het boek ‘Zwemmen in de schaduw van doping‘ wat is geschreven door Brigitha, het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Leo Veldman (boekhandel Stumpel).

Levensverhaal

Het boek ‘Zwemmen in de schaduw van doping‘ vertelt over haar jeugd op Curaçao, de eerste wedstrijden en overwinningen, de grote successen, de badpakken-affaire, haar leven na het zwemmen.

Een groot deel van het boek is gewijd aan Eniths ongelijke strijd tegen de DDR-zwemsters. Aan de hand van uitgebreid archiefonderzoek beschrijft auteur Jeannette van Ditzhuijzen het dopingsysteem, hoe het werkte en wie er verantwoordelijk voor waren.

Enith zelf overigens bleef altijd positief: “Ondanks de oneerlijke strijd ben ik blij dat ik in de jaren zeventig heb gezwommen.

Categorie:
Overige
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.