SC BuitenBoys moet familie Nieuwenhuizen ruim 21.000 euro betalen - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 10 okt 2017 om 16:07 uur - Laatste update: 11 okt 2017 om 07:34 uur

SC BuitenBoys moet familie Nieuwenhuizen ruim 21.000 euro betalen

Geschreven door (volgen?)

SC BuitenBoys moet de twee zonen van de doodgeschopte grensrechter Richard Nieuwenhuizen in tota 21.931,26 euro betalen. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Lelystad besloten.

Ook is de Almeerse voetbalclub veroordeeld tot het betalen van de proceskosten die worden begroot op 1004,80 euro.

Benefietwedstrijd

Op 2 december 2012 trad Richard Nieuwenhuizen op als grensrechter bij een voetbalwedstrijd tussen SC Buitenboys en Nieuw-Sloten. Hij werd door spelers van Nieuw-Sloten zodanig mishandeld dat hij is overleden.

Op 26 april 2013 organiseerde voetbalclub Buitenboys een benefietwedstrijd. De opbrengst van de benefietwedstrijd zou aan de nabestaanden worden geschonken.

Financiële afwikkeling

De toenmalige voorzitter, Rob Muëller, heeft zich namens Buitenboys bezig gehouden met de financiële afwikkeling van de benefietwedstrijd richting de nabestaanden. Hij heeft een akte opgesteld, waarin de nabestaanden expliciet als begunstigden voor de opbrengst van de benefietwedstrijd worden benoemd voor de netto-opbrengst van totaal €42.159,22.

In 2015 is de helft van het geld aan de echtgenote en de oudste zoon uitgekeerd. De twee jongste zonen hebben hun deel niet ontvangen.

Voorzitter bevoegd

Volgens Buitenboys heeft de toenmalige voorzitter de akte opgesteld zonder toestemming van de bestuursleden of van de leden van de vereniging en kunnen er geen rechtsgevolgen aan verbonden worden.

De voorzieningenrechter ging hier echter niet in mee: het is niet gebleken dat de overige bestuursleden zich op enig moment hebben verzet tegen de inspanningen van de voorzitter rondom de (afwikkeling van de) benefietwedstrijd.

De nabestaanden mochten er daarom op vertrouwen dat de voorzitter bevoegd was om zorg te dragen voor de financiële afwikkeling.

Categorie:
Overige
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.