Almere Centrum compleet voorzien van gratis WiFi - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 12 okt 2017 om 18:28 uur - Laatste update: 12 okt 2017 om 18:28 uur

Almere Centrum compleet voorzien van gratis WiFi

Geschreven door (volgen?)

Foto door: Fred Rotgans

Met het doorknippen van een oude netwerkkabel lieten de samenwerkende partijen in Almere Centrum donderdagmiddag symbolisch zien  dat Almere Centrum klaar is voor de toekomst. Iedere bezoeker aan Almere Centrum kan vanaf nu gratis gebruik maken van WiFi in het hele winkelgebied.

Daarmee is Almere Centrum één van de eerste gebieden in Nederland waar bezoekers in een ruimte van één vierkante kilometer kosteloos, zonder inloggegevens en een wachtwoord, gebruik kunnen maken van een naadloos WiFi-netwerk.

Voor bezoekers aan het centrum betekent het, dat zij niet meer naar huis hoeven om muziek te streamen of video’s te kijken. ZZP-ers en studenten kunnen altijd en overal in hele centrum op hun laptop werken.

Wat dat betreft is Almere Centrum nog meer een soort huiskamer van de stad voor vele doelgroepen“, vertelt Nik Smit (directeur van Almere City Marketing). “Het maakt ook dat je buiten naar binnen haalt: Als je face-timend met je vriendin uit Den Haag je outfit uitzoekt ziet zij meteen wat een mooi centrum wij hier hebben.

Ook Martin Ort, directeur van de ondernemingsvereniging Stadscentrum Almere zegt dat het gebied klaar is voor de toekomst: “Denk aan ‘the internet of things’, alle devices die mensen met zich meedragen, objecten en andere apparaten die continu in verbinding staan met internet. Dat werkt hier dus gewoon door, zonder belemmering. Hiermee kunnen we ongelofelijk veel waarde toevoegen.

Categorie:
Overige
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.