Almeerse fysiotherapeuten in finale 'Beste Zorgidee van 2017' - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 15 nov 2017 om 08:57 uur - Laatste update: 15 nov 2017 om 10:08 uur

Almeerse fysiotherapeuten in finale ‘Beste Zorgidee van 2017’

Geschreven door (volgen?)

De twee broers Jeremy (27) en Joël Blom (21) van de Almeerse fysiotherapiepraktijk Fysio In Huis staan met hun idee in de finale van het Beste Zorgidee van 2017.

Als fysiotherapeuten komen zij vooral bij mensen aan huis waarbij zij dagelijks problemen zien bij het traplopen. Doordat de leuning te kort is kunnen mensen die de trapleuning nodig hebben om naar boven te komen, niet veilig de laatste treden op.

Dit is een serieus probleem aangezien de meest ernstige val-incidenten op de trap plaatsvinden“, aldus de broers. De Trapleuningverlenger is volgens de twee broers dé oplossing voor dit probleem.

Prototype

We hebben met behulp van de computer een prototype ontworpen dat heel eenvoudig over het eind van de leuning te schuiven is“, vertelt Joël. Inmiddels zijn er een aantal prototypes gerealiseerd waarbij vooral nog wordt gezocht naar het beste materiaal.

Maar dat kunnen we gaan doen als we Het Beste Zorgidee 2017 zouden winnen.” Zij hebben hun uitvinding dan ook nog niet uitgeprobeerd met cliënten.

We hebben het wel zelf geprobeerd en het werkte uitstekend. Maar zeker bij cliënten gaat veiligheid boven alles. Voordat we het in de praktijk gaan testen, moeten we zeker weten dat het werkt zoals wij voor ogen hebben“, aldus Jeremy.

Stemmen kan nog tot vrijdag 24 november via de website van het Beste Zorgidee van Nederland. De winnaar ontvangt 10.000 euro om het idee verder te kunnen realiseren.

Categorie:
Overige · Zakelijk
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.