PVV stelt vragen over vrije dag OBS De Ontdekking voor offerfeest - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 08 sep 2016 om 15:24 uur - Laatste update: 08 sep 2016 om 15:24 uur

PVV stelt vragen over vrije dag OBS De Ontdekking voor offerfeest

Geschreven door (volgen?)

Foto: ASG Almere

De PVV heeft schriftelijke vragen aan het college gesteld over een vrije dag voor islamitische kinderen dat door OBS De Ontdekking aan de ouders is aangeboden, in verband met het offerfeest komende maandag.

Volgens de partij heeft de school in Noorderplassen de ouders van islamitische kinderen de mogelijkheid gegeven om hun kind maandag thuis te houden. De partij vindt dat de kinderen hiermee worden voorgetrokken ten opzichte van kinderen met een andere achtergrond zoals christelijke of Joodse kinderen.

Schriftelijke vragen

De partij wil van het college weten of zij het handelen van de school ondersteunt en of meer scholen in Almere deze mogelijkheid bieden voor islamitische leerlingen.

Ook wil de partij van het college weten of zij de gevoeligheden erkent die heersen onder ouders die geen islamitische achtergrond hebben, doordat islamitische kinderen nu een extra vrije dag krijgen.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.