PVV stelt schriftelijke vragen over uitgaven Media036 - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 13 okt 2016 om 16:34 uur - Laatste update: 13 okt 2016 om 16:34 uur

PVV stelt schriftelijke vragen over uitgaven Media036

Geschreven door (volgen?)

De PVV heeft schriftelijke vragen gesteld over de uitgaven van stadsomroep Media036.

In het jaarverslag van de omroep staat te lezen dat de omroep in 2015 het sportblad SportMagazine036 van de voorzitter heeft overgenomen voor 25.000 euro.

Schriftelijke vragen

Naar aanleiding van een artikel hierover bij Omroep Flevoland heeft de PVV in Almere schriftelijke vragen gesteld. Zo wil de partij van het college weten of het aankopen van het sportmagazine binnen de voorwaarden van de subsidiebeschikking valt.

Ook wil de partij weten of het college bereid is om 25.000 euro van de verstrekte subsidie terug te vorderen van de voorzitter.

Wederhoor

Willem Miermans (voorzitter Media036, red.) laat weten dat Omroep Flevoland geen contact met hem heeft opgenomen ondanks dat zij wel in het artikel melden dat hij niet wilde reageren op vragen.

Het zit Omroep Flevoland blijkbaar hoog dat er een omroep bij is gekomen in de polder, anders kan ik de negatieve, suggestieve en tendentieuze berichtgeving, doorspekt met hele en halve onwaarheden, die ze vanaf het eerste uur van onze oprichting de wereld inslingeren, niet verklaren“, aldus Miermans die tevens aangeeft al maanden geen contact te hebben met Omroep Flevoland.

PVV

Miermans, die in de schriftelijke vragen ‘lokale Berlusconi’ wordt genoemd, geeft aan dat er tot op heden nog geen gehoor is gegeven aan meerdere uitnodigingen om langs te komen bij de omroep.

De vergelijking met Berlusconi snap ik niet. Ik betaal gewoon belasting, ben geen supporter van AC Milan en mijn voorkeur ligt bij rijpere vrouwen waarvoor ik tevens veel respect heb. Toon van Dijk (fractievoorzitter PVV, red.) heb ik meerdere malen tevergeefs uitgenodigd bij de lokale omroep maar zij hebben schijnbaar geen behoefte aan informatie”, aldus Miermans.

Verplicht afstaan

Volgens Miermans werd hij door het Commissariaat van de Media gesommeerd om het magazine verplicht van de hand te doen om mogelijke belangenverstrengeling met de omroep te voorkomen.

Twee accountkantoren hebben los van elkaar de waarde van het sportblad vastgesteld. Ik heb het vervolgens, tegen mijn wens, voor 5000 euro onder de laagst vastgestelde waarde verplicht moeten overdragen. Hiermee heb ik afstand gedaan van een zelf opgezet magazine met pittige investeringskosten in het eerste jaar, die mijn bedrijf nog tot in jaren substantiële inkomsten had opgeleverd.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.