"Wethouder Peeters moet stopzetten jeugdzorg terugdraaien" - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 14 okt 2016 om 11:58 uur - Laatste update: 14 okt 2016 om 11:58 uur

“Wethouder Peeters moet stopzetten jeugdzorg terugdraaien”

Geschreven door (volgen?)

Er moet voor minder urgente gevallen onmiddellijk weer geld beschikbaar komen, dat staat in een motie die in de nacht van donderdag op vrijdag is aangenomen door een meerderheid van de gemeenteraad.

Het debat over het stopzetten van een groot deel van jeugdzorg duurde voort tot 03.00 uur in de nacht. Met de motie zou het betekenen dat wethouder René Peeters de maatregel omtrent het stopzetten van de jeugdhulp moet terugdraaien.

Geld op

Eerder deze week werd bekend dat de gemeente nog amper geld heeft en daarom alleen nog maar jeugdhulp zal aanbieden in de urgentste gevallen. Deze maatregel zou van toepassing zijn tot aan het einde van het jaar.

Per direct

Door de motie moet de gemeente weer direct starten met het aanbieden van jeugdhulp. Volgens de raad moet het budget daarvan worden gehaald uit de budgetten voor jeugdhulp van 2018, 2019 en 2020.

Naar verwachting zal vrijdag bekend worden of het college de motie ook daadwerkelijk zal uitvoeren.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.