PVV stelt vragen over huisvesten asielzoekers in Tussen de Vaarten - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 14 okt 2016 om 16:04 uur - Laatste update: 14 okt 2016 om 16:04 uur

PVV stelt vragen over huisvesten asielzoekers in Tussen de Vaarten

Geschreven door (volgen?)

Foto: Google Maps

De PVV heeft vrijdag schriftelijke vragen gesteld over het huisvesten van asielzoekers in leegstaande panden in Tussen de Vaarten.

De asielzoekers die inmiddels een verblijfsvergunning zouden hebben, worden ondergebracht in leegstaande panden van zorginstelling ’s Heeren Loo aan de Govert Flinckstraat en de Johan Jongkindstraat.

Zo valt in een artikel op Omroep Flevoland te lezen waar de PVV haar schriftelijke vragen op heeft gebaseerd. Volgens het artikel wordt de huur ingehouden op de uitkering van de asielzoekers en zouden zij een goede begeleiding krijgen.

Schriftelijke vragen

De PVV wil van het college weten of zij net als de partij van mening is dat asielzoekers voorrang krijgen boven andere woningzoekenden omdat deze niet van de mogelijkheid gebruik kunnen maken om deze panden te betrekken.

Ook wil de partij weten hoe het college de veiligheid van bewoners kan garanderen en of het college honderd procent kan garanderen dat deze asielzoekers niets te maken hebben met terrorisme.

Kennismaken

Buurtbewoners worden binnenkort persoonlijk geïnformeerd over de komst van hun nieuwe buren. Al in november zouden de asielzoekers hun nieuwe stulpje kunnen betrekken.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.