Koning Willem-Alexander bezoekt Echnaton, Stedenwijk, Oosterwold en Nobelhorst - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 25 nov 2016 om 10:25 uur - Laatste update: 25 nov 2016 om 10:25 uur

Koning Willem-Alexander bezoekt Echnaton, Stedenwijk, Oosterwold en Nobelhorst

Geschreven door (volgen?)

De Koning samen met Franc Weerwind op het Echnaton (foto door: Maarten Feenstra)

Koninklijk bezoek in de stad: afgelopen donderdagochtend bracht Koning Willem-Alexander op uitnodiging van burgemeester Weerwind een werkbezoek aan Almere.

Zo bracht de Koning een bezoek aan het Echnaton, Stedenwijk-Noord en de nieuwste wijken Oosterwold en Nobelhorst. Met docenten, leerlingen en bewoners werd gesproken over de manier waarop mensen met verschillende achtergronden op school en in de buurt met elkaar samenleven.

Echnaton

Op het Echnaton sprak de Koning met docenten over de weg die de leerlingen afleggen om een volwaardige plek binnen de maatschappij te kunnen innemen. Ook het aanleren van een gezonde levensstijl kwam hierbij aan de orde.

Met de leerlingen ging het gesprek over het thema ‘altijd online zijn’ en hoe zij school ervaren en of zij zich er thuis voelen.

Stedenwijk-Noord

In buurtcentrum De Wijkhoek ontmoette de Koning verschillende actieve buurtbewoners en vrijwilligers. Zij zetten zich dagelijks in om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren en om bewoners samen te brengen. Tijdens een wandeling door de buurt vertelde de voorzitters van de buurtcommissie over de stadsontwikkeling in de wijk: in de speeltuin zorgen vrijwilligers voor het opruimen van zwerfvuil, verzorgen zij het groen en onderhouden de speeltoestellen.

In de lokale kringloopwinkel werken naast vrijwilligers uit de buurt ook mensen met een beperking.

Oosterwold

De Koning vervolgde zijn werkbezoek in Oosterwold, een nieuw woonconcept in Almere. In de nieuwe wijk is bewust gekozen voor een organische gebiedsontwikkeling waarbij de inrichting geheel aan bewoners wordt overgelaten. Zo bepalen zij niet alleen hoe hun eigen woning er uit komt te zien, maar bepalen ook mee over de wegen en paden, het groen, het water en de openbare ruimte wat zij allen zelf realiseren.

Zo ontmoette de Koning de eerste bewoners van het gebied in hun woning waar zij hem vertelden over de ervaringen over het concept in hun wijk, van het zelf ontwerpen en bouwen van hun huis tot de aanleg van de riolering en de infrastructuur.

Nobelhorst

Als laatst werd de wijk Nobelhorst bezocht. In de Buurtschuur sprak hij met nieuwe en oude bewoners, waaronder enkele ‘pioniers’ van het eerste uur en kwamen de aanwezigen van de eerder bezochte locaties informeel samen.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.