Wie wordt de conciërge van 2016? - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 05 dec 2016 om 12:49 uur - Laatste update: 05 dec 2016 om 12:49 uur

Wie wordt de conciërge van 2016?

Geschreven door (volgen?)

Foto: Conciërge van het Jaar 2015

Voor het vierde jaar organiseert D66 Almere de verkiezing ‘Conciërge van het Jaar 2016’ en roept daarmee alle leerlingen, ouders en docenten op om hun conciërge te nomineren.

Met de jaarlijkse Conciërge van het Jaar-verkiezingen vraagt D66 extra aandacht voor deze belangrijke medewerkers op scholen.

In het zonnetje zetten

Ieder jaar ontvangen we hartverwarmende reacties van scholieren, ouders, docenten en zelfs schoolbesturen,” zegt D66-raadslid Martine van Bemmel.

“Ze grijpen vaak deze kans aan om hun conciërge in het zonnetje te zetten en hun waardering extra te benadrukken. Conciërges weten vaak precies wat er speelt onder de leerlingen en dragen bij aan het toezicht en de zorg voor sociale veiligheid. Conciërges zorgen daarnaast voor belangrijk onderhoud aan de school”, aldus Van Bemmel.

Omdat niet iedere school een conciërge heeft is het ook mogelijk om de vrijwilliger, ouder of docent te nomineren die deze werkzaamheden op zich heeft genomen.

Ed van Beek conciërge van 2015

Vorig jaar won Ed van Beek van basisschool Aurora de titel Conciërge van het jaar 2015 en ontving hij de bokaal en een mooie bos bloemen in de aula van school die helemaal was afgeladen met enthousiaste kinderen.

“Het is ieder jaar echt een feestje om langs te gaan bij de winnende conciërge. De hele school leeft mee naar het moment dat de winnaar bekend gemaakt wordt en het is echt heel mooi om de ontlading daarvan mee te maken”, vertelt Van Bemmel verder.

Eerdere winnaars zijn Ron, Bertus en Simon van Stad College Almeerse Conciërges (2014) en Dragan Ziza van de KBS ’t Zonnewiel (2013).

Nomineren

Nomineren kan tot en met 31 januari 2017 door een e-mail te sturen aan [email protected] met daarin de naam van de conciërge en van de school.

Op vrijdag 10 februari 2017 zal de winnaar bekend worden gemaakt.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.