Schade door vuurwerk in Almere: 61.500 euro - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 10 jan 2017 om 16:06 uur - Laatste update: 10 jan 2017 om 17:04 uur

Schade door vuurwerk in Almere: 61.500 euro

Geschreven door (volgen?)

Tijdens de jaarwisseling van 2016 naar 2017 is er voor 61.500 euro aan schade veroorzaakt in Almere. Dat meldt de gemeente.

Ten opzichte van vorig jaar, is de schade dit jaar gedaald met bijna 4000 euro. Zo zijn er minder verkeersborden vernield, maar zijn er wel meer prullenbakken vernield. Ook zijn er 10 ABRI’s vernield en is er minder schade toegebracht aan speelvoorzieningen.

‘Stop vandalisme’

In het kader van jongerenparticipatie heeft stichting De Schoor veel aandacht voor de aanpak van vandalisme. De campagne ‘Stop vandalisme’ wordt uitgevoerd door Jongeren Veilig Stadshart Almere (JVSA) en de Jongeren Raad Almere. Hieruit is een campagneteam gevormd dat regelmatig activiteiten organiseert zich richt op bewustwording.

Zo gaat het team in gesprek met jongeren op straat en geeft voorlichting op scholen. Leerlingen krijgen bijvoorbeeld handvatten hoe om te gaan met daders van vandalisme.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.