Taxioorlog gaande rond station Almere Centrum, VVD stelt schriftelijke vragen - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 11 jan 2017 om 12:50 uur - Laatste update: 11 jan 2017 om 12:51 uur

Taxioorlog gaande rond station Almere Centrum, VVD stelt schriftelijke vragen

Geschreven door (volgen?)

De VVD heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over een taxioorlog die gaande zou zijn rond station Almere Centrum.

De regionale omroep berichtte afgelopen week over een taxioorlog waarbij klanten zouden worden opgelicht en er sprake zou zijn van intimidatie en bedreigingen tussen chauffeurs onderling. De gemeente zou inmiddels al op de hoogte zijn van de situatie.

De VVD-fractie heeft met schrik kennis genomen van deze berichtgeving“, aldus de partij.

Miranda Joziasse, fractievoorzitter van de VVD, zegt dat de VVD herhaaldelijk aandacht heeft gevraagd voor veiligheid op en rondom stations in Almere.

Bij station Almere Centrum maken de taxistandplaatsen een belangrijk onderdeel uit van het stationsgebied. De VVD-fractie wenst dan ook zo snel mogelijk te vernemen wat precies de situatie is en belangrijker nog: welke oplossingen er zijn. Burgers mogen niet her slachtoffer worden van dubieuze praktijken door taxichauffeurs“, aldus Joziasse.

Schriftelijke vragen

De VVD wil van het college onder andere weten of zij zich herkent in het beeld dat er sprake is van een heuse taxioorlog, wat volgens het de college de oorzaak is van de spanningen en in hoeverre er sprake is van een onveilige situatie.

Ook wil de partij weten wat het college gaat doen om strenger toe te zien op taxichauffeurs.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.