Cameratoezicht in Kruidenwijk verlengd tot september - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 04 feb 2017 om 12:38 uur - Laatste update: 04 feb 2017 om 12:39 uur

Cameratoezicht in Kruidenwijk verlengd tot september

Geschreven door (volgen?)

Het cameratoezicht op het Saffraanplein en Lavendelplantsoen in de Kruidenwijk wordt verlengd tot 1 september. Dat meldt het college van B&W middels een brief aan de gemeenteraad.

Al sinds juni vorig jaar is cameratoezicht ingesteld in deze gebieden vanwege de overlast door jongeren, voornamelijk waarbij passerende bussen werden bekogeld met stenen.

Naast cameratoezicht zijn er ook maatregelen genomen zoals extra toezicht door politie en boa’s. Ook wordt er jongerenwerk ingezet om de overlast door jongeren tegen te gaan.

Effectief

Volgens het college is de aanpak effectief en is het aantal incidenten afgenomen.

Belangrijk is dat deze stijgende lijn voortgezet wordt. Met het oog op het komende voorjaar en de zomer is het risico echter nog steeds aanwezig dat de overlast in de genoemde gebieden weer gaat oplaaien“, aldus het college.

Walt Disneyplantsoen

Daarentegen is het cameratoezicht op het Walt Disneyplantsoen niet verlengd.

Volgens het college is de aanhoudende overlast door een groep personen inmiddels afgenomen en er om die reden geen cameratoezicht meer noodzakelijk is in het gebied.

Cameratoezicht was op het Walt Disneyplantsoen sinds mei 2015 van kracht.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.