College: "geen sprake van taxioorlog in Almere Centrum" - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 08 feb 2017 om 13:24 uur - Laatste update: 08 feb 2017 om 13:26 uur

College: “geen sprake van taxioorlog in Almere Centrum”

Geschreven door (volgen?)

Volgens het college van B&W is er geen sprake van een zogenoemde taxioorlog in Almere Centrum.

Dat antwoordt het college op schriftelijke vragen die de VVD stelde naar aanleiding van berichtgeving bij de regionale omroep.

Zakelijke onenigheid

Volgens het college is er sprake van zakelijke onenigheid tussen een aantal taxichauffeurs waarbij het in december tot een handgemeen is gekomen waarvan ook aangifte is gedaan door de betrokken taxichauffeur bij de politie.

De verdachte is hierbij gehoord en in overleg met justitie is aan de verdachte een dagvaarding uitgereikt waarmee hij zich voor de rechter zal moeten verantwoorden.

Spanningen

De taxiwet geeft tariefvrijheid, toetredingsvrijheid tot de markt en keuzevrijheid voor de klant. De lokale taxibranche heeft hierbij en aantal ongeschreven regels zoals het achteraan sluiten door taxichauffeurs bij de standplaatsen.

Omdat niet elke chauffeur zich houdt aan de ongeschreven regels, ontstaan er volgens het college spanningen waaronder het incident in december.

Geen onrust

Ook zegt het college dat er geen sprake is van onrust die zou leiden tot een onveilige situatie op en rondom de taxistandplaats bij Almere Centrum.

In een gesprek met vertegenwoordigers vanuit de taxibranche zal het college binnenkort praten over de beschreven situatie en de mogelijke oplossingen voor de spanningen.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.