College: "Vormen van jeugdoverlast bij station Oostvaarders" - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 01 mrt 2017 om 15:11 uur - Laatste update: 01 mrt 2017 om 15:11 uur

College: “Vormen van jeugdoverlast bij station Oostvaarders”

Geschreven door (volgen?)

Er is sprake van overlast bij station Oostvaarders wat mede wordt veroorzaakt door de jeugd, dat zegt het college van burgemeester & wethouders als antwoord op de schriftelijke vragen die het CDA stelde over de onveiligheid op- en rondom het station.

Zo vroeg de partij zich af of er sprake was van een trend nadat er eerder zich een aantal incidenten voordeden. Volgens het college staan de drie incidenten los van elkaar en is er geen direct verband met het openbaar vervoer: “In dat opzicht is van een trend op dit moment geen sprake.

Wel zijn er volgens het college vormen van (jeugd)overlast, ook in relatie tot het busvervoer, waardoor de stationsomgeving Oostvaarders een aandachtslocatie is.

Overleg

Het college zegt dat de gemeente samen met de politie, OM, ProRail, NS en Connexxion frequent overleg met elkaar hebben over het verbeteren van de veiligheid in- en rond het openbaar vervoer en de stations. Ook de locatie station Oostvaarders wordt periodiek geschouwd waarbij de acties die daaruit voortkomen worden opgepakt.

Ook zegt het college dat er dagelijks toezicht is door politie en stadstoezicht en dat de gemeente in contact staat met de aanwezige ondernemers en de naastgelegen school het Buitenhout College.


Maak kans op een diner voor twee bij Eet&Cafe Mokum en 5×2 kaarten voor de Libelle Zomerweek, klik hier! »

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.