Gemeente tekent intentieverklaring om vergunninghouders in eigen stad te huisvesten - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 02 mrt 2017 om 10:43 uur - Laatste update: 02 mrt 2017 om 10:43 uur

Gemeente tekent intentieverklaring om vergunninghouders in eigen stad te huisvesten

Geschreven door (volgen?)

Op de foto vlnr: Peter van Bergen (Dronten), Wim van der Es (Zeewolde), Henk Suelmann (Noordoostpolder), J.C. Janet Helder (COA), Gerrit Post (Urk), Jaap Lodders (Provincie Flevoland, gastheer), Jop Fackeldey (Lelystad), Tjeerd Herrema (Almere)

De gemeente Almere heeft woensdag samen met andere gemeenten in Flevoland en het COA een intentieverklaring getekend om vergunninghouders die in het asielzoekerscentrum in hun gemeente zaten, te huisvesten in hun gemeente.

De Flevolandse gemeenten vinden het belangrijk dat vergunninghouders die vanuit het AZC een woning toegewezen krijgen, zoveel mogelijk in dezelfde gemeente kunnen blijven wonen“, aldus de gemeente.

De intentieverklaring regelt dat het COA een uiterste inspanning zal doen om vergunninghouders vanuit een AZC in de Flevolandse gemeente, ook aan die gemeente te koppelen.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.