VVN Almere verzorgt opfriscursus voor senioren - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 31 mrt 2017 om 12:44 uur - Laatste update: 31 mrt 2017 om 12:44 uur

VVN Almere verzorgt opfriscursus voor senioren

Geschreven door (volgen?)

Foto: aangeleverd

VVN Almere verzorgt samen met de gemeente Almere op maandag 10 en dinsdag 11 april weer een ‘opfriscursus voor senioren’ in  buurtcentrum De Cartoon in de Stripheldenbuurt in Almere Buiten.

Doel is hen op een ontspannen en verantwoorde manier auto te laten rijden. Zeker voor mensen die wat ouder zijn, is het goed om te testen of zij het autorijden nog steeds goed onder de knie hebben. Ook zijn er sinds 2016 veel nieuwe verkeersregels. De opfriscursus richt zich dan ook op zowel de praktijk als de theorie.

De deelnemers krijgen eerst op maandagavond een theoriecursus. Op dinsdag maken zij met hun eigen auto een ritje met een ervaren en professionele rij-instructeur. Deze geeft waar nodig praktische tips. Het is overigens geen ‘examen’ en heeft dus geen gevolgen voor behouden van het rijbewijs. Ook krijgen de deelnemers tips van een fysiotherapeut en kunnen zij een ogen- en gehoortest doen.

VVN Almere verzorgt de cursus al een aantal jaren en steeds is de belangstelling om deel te nemen weer groot. Deelnemers aan de vorige cursussen waren vrijwel altijd enthousiast over het programma.

Belangstellenden kunnen zich nog opgeven bij Wido Scholte, via e-mailadres [email protected] of telefonisch 06-40255756. Omdat de gemeente subsidie verstrekt, zijn de kosten laag, namelijk € 17,50.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.