College: "containerwoningen in Tussen de Vaarten voor jongeren die op zichzelf willen wonen" - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 06 apr 2017 om 18:39 uur - Laatste update: 06 apr 2017 om 18:39 uur

College: “containerwoningen in Tussen de Vaarten voor jongeren die op zichzelf willen wonen”

Geschreven door (volgen?)

De containerwoningen die binnenkort in Tussen de Vaarten worden geplaatst, zullen voornamelijk bewoond worden door jongeren die graag op hunzelf willen wonen.

Dat antwoordt het college op schriftelijke vragen die de PVV eerder stelde.

De woningen worden geplaatst voor de huidige vraag van de Almeerse woningzoekenden en zijn niet gelabeld voor mensen met een specifieke achtergrond of problematiek. In praktijk zullen het vooral jongeren zijn die hier, gezien de grootte van de units, willen wonen“, aldus het college.

Petitie

Bewoners van de wijk Mark Lieferink, Ariën Izeboud en Frank Berg startten eerder een petitie om de komst van de containerwoningen te voorkomen. Zo beweerden zij dat zij bang zijn dat de jongeren vooral voor problemen zouden kunnen zorgen in de wijk en dat de gemeente de containerwoningen zonder overleg zou plaatsen.

Volgens het college zijn de bewoners van de wijk wel degelijk geïnformeerd: “Ruim 770 bewoners hebben vooraf een brief met informatie en een uitnodiging voor de inloopavond ontvangen. Circa 70 bewoners hebben de inloopavond bezocht.

De containerwoningen zullen voor een duur van 15 jaar worden geplaatst in de wijk.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.