Mogelijk uitbreiding van blauwe zone in wijken rondom Almere Centrum - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 31 mei 2017 om 20:02 uur - Laatste update: 31 mei 2017 om 20:02 uur

Mogelijk uitbreiding van blauwe zone in wijken rondom Almere Centrum

Geschreven door (volgen?)

Er komt mogelijk een uitbreiding van de blauwe zone in de wijken rondom Almere Centrum.

Onder andere bij de bewoners van de Stedenwijk is de gemeente een onderzoek gestart naar de overlast door winkelend publiek in Almere Centrum die de auto in de naastgelegen wijken parkeert.

Winkelend publiek

Om het parkeren van centrumbezoekers en werknemers in de omliggende wijken tegen te gaan, denken wij na over het uitbreiden van de bestaande blauwe zone“, aldus de gemeente.

Het voornemen is om de blauwe zone uit te breiden tot aan natuurlijke grenzen als een dreef, busbaan of water waardoor de gemeente verwacht dat het niet langer aantrekkelijk is om de auto buiten Almere Centrum te parkeren waar betaald parkeren is ingesteld.

In 2014 werd de blauwe zone ook al uitgebreid: toen werden een aantal straten uit de Filmwijk en Stedenwijk toegevoegd aan het gebied. Ook het parkeerterrein bij de sporthal Stedenwijk viel daaronder.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.