Onderzoek naar financiële positie Dierenasiel Almere - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 07 jun 2017 om 20:14 uur - Laatste update: 07 jun 2017 om 20:16 uur

Onderzoek naar financiële positie Dierenasiel Almere

Geschreven door (volgen?)

Foto: dierenasiel Almere

De gemeente Almere gaat een onderzoek laten uitvoeren naar het Dierenasiel Almere na eerdere berichtgeving over de financiële positie van het asiel. Dat meldt het college van B&W in een brief aan de gemeenteraad.

In februari dit jaar meldde de krant Gooi- en Eemlander op basis van een financieel deskundige dat het asiel technisch failliet zou zijn. Zo zou het asiel een negatief eigen vermogen van 872.605 euro met een balanstotaal van 236.693 euro.

Onderzoek

Naar aanleiding van de berichtgeving stelde de PvdA schriftelijke vragen waarna het college gesprekken heeft gevoerd met het bestuur van het asiel.

Om de samenwerking met het asiel voort te zetten, heeft het college een aantal voorwaarden gesteld. Zo zal een onafhankelijk accountantsbureau een onderzoek verrichten, zullen alle statuten van de stichting gevolgd moeten worden en wordt er een penningmeester en kascommissie aangesteld.

Afhankelijk van de resultaten van het onderzoek zal het college de samenwerking blijven voortzetten.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.