PVV heeft geen vertrouwen meer in college van B&W door Floriade - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 23 jun 2017 om 12:14 uur - Laatste update: 23 jun 2017 om 12:14 uur

PVV heeft geen vertrouwen meer in college van B&W door Floriade

Geschreven door (volgen?)

De PVV heeft geen vertrouwen meer in het college van burgemeester en wethouders en heeft daarom een motie van wantrouwen ingediend. Dat meldt de partij vrijdag.

Aanleiding is het verhogen van het budget van de Floriade 2022: “De PVV heeft een motie van wantrouwen ingediend nadat is gebleken dat het college meer belastinggeld in het prestigeproject wil pompen“, aldus de PVV.

Blinde vlek

Volgens de partij is het college niet bij machte om over het belastinggeld van de inwoners te waken: “De Floriade zorgt voor een blinde vlek bij onze bestuurders. De PVV heeft er geen enkel vertrouwen in dat dit in de komende 5 jaar anders zal gaan en we voorzien dan ook dat de Floriade nog veel meer extra belastinggeld zal gaan kosten. De PVV ziet geen andere mogelijkheid dan het vertrouwen in het college op te zeggen.

Onlangs werd bekend dat er opnieuw 4,4 miljoen euro nodig is om de Floriade 2022 op tijd af te hebben. De partijen in de gemeenteraad hebben toen met moeite ingstemd met het voorstel.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.