Scholen gaan nu ook afval scheiden - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 14 jul 2017 om 19:02 uur - Laatste update: 14 jul 2017 om 19:02 uur

Scholen gaan nu ook afval scheiden

Geschreven door (volgen?)

De scholen in Almere gaan afval scheiden. Donderdag ondertekende de gemeente Almere, Almeerse Scholengroep (ASG), Stichting Prisma en Van Gansewinkel de overeenkomst ‘gescheiden bedrijfsafvalinzameling’.

Met de ondertekening van deze overeenkomst zetten de vier boven genoemden samen een stap op weg naar ‘een stad zonder afval’. Het is de eerste keer dat er in Nederland een overeenkomst is gesloten voor het gescheiden ophalen en verwerken van bedrijfsafval.

Stad zonder afval

De gemeente heeft de ambitie om in 2020 een stad zonder afval te zijn. “Omdat gescheiden inzamelen voor bedrijven niet wettelijk geregeld is, geldt dit alleen voor inwoners. De gemeente wil als bedrijf het goede voorbeeld geven en heeft in 2016 in het stadhuis de eerste stap gezet op weg naar gescheiden inzamelen”, aldus de gemeente.

Het afval bij de scholen zal worden ingezameld en verwerkt door Van Gansewinkel.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.