SP uit zorgen over mogelijke asbest bij grote brand aan Bolderweg - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 26 aug 2017 om 15:02 uur - Laatste update: 27 aug 2017 om 09:46 uur

SP uit zorgen over mogelijke asbest bij grote brand aan Bolderweg

Geschreven door (volgen?)

De SP in Almere heeft haar zorgen geuit over de brand die in de nacht van dinsdag op woensdag woedde in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Bolderweg.

Volgens de partij is het pand in 1987 gebouwd wat kan betekenen dat het pand asbesthoudend materiaal bevat kan hebben. De brandweer zou volgens de partij geen metingen hebben uitgevoerd omdat de brandweercommandant geen asbestdeeltjes zou hebben zien dwarrelen.

“Aangezien asbestdeeltjes slechts een paar micron in omvang zijn (niet zichtbaar voor het blote oog) is het onmogelijk dit te constateren”, aldus Erwin Prins namens de SP.

Schriftelijke vragen

De SP heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Zo wil de partij onder andere weten waarom er uit voorzorg geen NL-Alert is verstuurd, geen luchtmetingen zijn gedaan en waarom het pand niet uit de lijst van asbestverdachte panden staat.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.